Forloren hare med skysauce og bagte rodfrugter

Antal personer: 3-4

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Start med at skrælle rodfrugter eller kartofler. Skær dem i mønter, stave eller blot i små stykker.
2. Put dem i en dyb bradepande og mariner dem i lidt olie og krydr med salt. Sæt dem til side, så er de klar til at blive bagt.
3. Nu skal farsen røres sammen. Hak løg og persille fint. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak det meget fint. Herefter røres alle ingredienserne sammen, undtagen bacon. Put godt med salt og peber i farsen.
4. I et ovnfast fad, så former du et farsbrød ud af farsen. Herefter lægger du baconskiver over og stopper enderne op under.
5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
6. Sæt dine rodfrugter eller kartofler ind og samtidig sæt din forloren hare ind. Haren skal i første omgang have 15 min.
7. Imens haren bager, så gør du bouillion klar. Kog 3 dl. vand og opløs 1 svinebouillionterning her i (det er nogle af ingredienser fra saucen, og du skal bruge denne væde senere).
8. Når de første 15 min. er gået, så tager du haren ud og hælder dit bouillionvand ned til haren. Sæt den tilbage i ovnen og nu skal den stege færdigt i 40 min.
9. Rør engang imellem i dine rodfrugter og kartofler. Især hvis du har en ovn, som bager ujævnt.
10. Imens du venter på at maden fra ovnen skal blive færdig, begynd da at gøre klar til skysaucen.
11. I en lille gryde blandes fløde med Maizena majsstivelse. Rør det godt ud, så du undgår klumper.
12. Når din hare er færdigbagt, tag da fadet ud af ovnen. Læg selve haren over på et skærebræt eller et stykke staniol og dæk den til med et viskestykke eller et stykke staniol. Væden der er tilbage i fadet skal bruges til saucen. Si væden, så du undgår at få nogle klumper med.
13. Hæld væden over i blandingen med fløde og Maizena. Rør det hele godt sammen. Varm saucen op ved middel varme under omrøring.  Langsomt begynder saucen at tykne. Tilsæt et par dråber kulør og tilsæt ribsgele. Smag til sidst saucen til med salt og peber.
14. Server dine rodfrugter eller kartofler med din forloren hare og skysauce til.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort