Manitoba boller

Antal: 12 stk.

 

Print opskriften

Fremgangsmåde


1. Gæren røres ud i det kolde vand og salt tilsættes.
Det mest optimale vil være, hvis du har mulighed for at ælte dejen i en røremaskine.
2. Du skal bruge to forskellige kroge. Dejkrogen og den man rører fars med (den flade med hul igennem).
3. Først skal du bruge den ”flade” krog. Melet tilsættes og der køres på fuld hastighed i 3-4 min.
4. Herefter slukker du og lader dejen hvile i 10 min.
Efter 10 min, så æltes der igen med samme krog i cirka 3-4 min (dejen skal begynde at kravle op af dejkrogen).
5. Herefter skifter du til den almindelige dejkrog. Der æltes på fuld styrke i 10 min.
Dejen er færdig, når hele dejen har sluppet skålen og ikke hænger fast på siderne.
6. Dejen sættes til hævning et lunt sted i min. 3 timer.
Efter 2 ½ time, så tændes ovnen på det varmeste den kan. Gerne varmluft. Bagepladen skal også opvarmes i ovnen.
7. Når dejen er færdig med at hæve, så drysses et bord med rigeligt mel, hvorefter dejen hældes ud på bordet.
8. Dejen virker meget flydende, men bare rolig, det skal den være. Dejen drysses med mel og skæres herefter ud i passende stykker og lægges på et stykke bagepapir.
9. Når ovnen er klar, så tages den varme bageplade ud af ovnen og bollerne på bagepapiret rykkes forsigtigt hen på pladen.
10. Bages i cirka 10-12 min ved 220 grader varmluft.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort