Mummums chokoladeboller - Tangzhong metoden

Antal: 20 stk. 
Obs: Disse chokoladeboller er lavet ud fra Tangzhong-metoden, som er en japansk bagemetode. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Lav først jævningen. Put hvedemel og mælk i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 450 ml. mælk, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes olie, salt, sukker, æg, de resterende gram hvedemel og din jævning.
Lad nu din dej ælte indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere. Lige inden dejen er færdigæltet, så tilsættes grofthakket chokolade. 
3. Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Form 20 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve lunt i 1-2 timer.
4. Derefter pensles de med æg og bages ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter. 

Mummums chokoladeboller - Tangzhong metoden

Mummums chokoladeboller - Tangzhong metoden

6 kommentarer

 • Sørg altid for, at det, du pensler brød/boller med, har stuetemperatur, så falder bagværket ikke sammen. Og vær forsigtigt, når du pensler.

  Elsebeth
 • Hej Sine

  Flere har lavet dem uden chokolade, så det kan du sagtens. Ellers har vi også en opskrift på almindelig boller lavet ud fra tangzhong metoden :)

  Kh
  Mummum

  Mummum
 • Kan de laves uden chokolade? Skal man putte noget andet i? Hvis man gerne vil bage boller til fx fødselsdag.

  Sine
 • Muuuums! De smager MEGA godt :O

  Ida
 • Hej Mallika

  Nej, det er ikke meningen. Man skal være meget forsigtig,når man pensler, så hævningen ikke ryger sammen :)

  Vh
  Amanda/Mummum

  Mummum

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort