Semlor med hindbærskum - svenske fastelavnsboller

Antal: 12 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
7. Vej bollerne af til 70 g. stykket.
8. Tril bollerne runde.
9. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Lad dem efterhæve i 30 min.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
13. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned. Imens koges frosne hindbær med vand og sukker, lad det koge op, så vandet fordamper. Mos bærene, så du har en ensartet masse. Tag den af varmen og lad den køle helt ned. 
15. Når bollerne er kolde, så skæres toppen af og de udhules. 
16. Bland marcipan, mælk og brødet til en ensartet masse. Den skal være ligesom en creme, så hvis den er lidt for tyk, så tilsæt lidt mere mælk. Brug evt. en foodprocessor eller en stavblender, det gør det nemmere at få en ensartet masse. Ellers så brug dine fingre og masser godt. 
17. Hullerne fyldes op med blandingen. 
18. Piskefløde piskes til flødeskum. Vend forsigtigt din kolde hindbærkompot i. Hældes i en sprøjtepose og der sprøjtes ovenpå bollen. Placer til sidst låget fra bollen ovenpå flødeskum. 
19. Til slut sigtes flormelis over igennem en trådsi. 
20. Server med det samme. 

Tip: Du kan sagtens lave bollerne og fylde dem på forhånd. Vent dog med flødeskum til lige inden servering eller et par timer inden servering, da de er bedst sådan. 

Semlor med hindbærskum - svenske fastelavnsboller

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort