Svampede gulerodsbrud

Antal: 15-20 stk.

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Gæren opløses i vandet.
2. Herefter tilsættes olie, salt, honning og til sidst hvedemel.
3. Dejen æltes smidig, og sættes til hævning i 40 minutter.
4. Gulerødder rives, og solsikkekerner måles op.
5. Ovnen tændes på 220 grader, og en bradepande med bagepapir gøres klar.
6. Når dejen er færdig med at hæve tilsættes gulerødder, solsikkekerner og æg i skålen. Dejen æltes med fingrene, og det er meningen den skiller lidt. Dejen skal ikke æltes ''perfekt''.
7. Når gulerødderne, kernerne og ægget har fordelt sig, laves 15-20 klumper dej på bradepanderne.
8. Bollerne efterhæver i 30 minutter, og bages ved 220 grader varmluft i ca. 13 minutter.

{{ count }} kommentarer

  • Hej Trine,
    Vi har ikke prøvet at lave dejen dagen før. Men hvis vi skulle, så ville vi tilsætte halvt så meget gær, og vente med at vende æg, kerner og gulerødder i til lige inden du bager dem :-)

    Mummum
  • Kan dejen laves dagen i forevejen? Og hvis ja hvordan skal den så opbevares? :)

    Trine Højer
  • Hej Tina K

    Nej, så ville vi også halvere mængden af gær :)

    Mummum
  • Hej. Tak for dejlige opskrifter.
    Hvis jeg ville halvere opskriften ville i så bibeholde 50 g gær?
    Vh. Tina

    Tina K

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort