Vaniljekage med hindbærmousse

Antal: 1 stk. (springform Ø24 cm)

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Kagen: Sukker, vaniljesukker og æg piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes natron, bagepulver, mælk, natural yoghurt, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6. Nu skal hindbærmoussen laves. Sæt husblas i blød i koldt vand.
7. I en lille gryde bringes hindbær i kog sammen med vand, sukker og citronsaft.
8. Når blandingen er kogt op, så sies massen, så kernerne fra hindbærrene bliver siet fra. Smid kernerne væk og hæld hindbær"saucen" tilbage i gryden.
9. Vrid husblas for vand og tilsæt det til hindbærsaucen. Rør husblassen godt ud. Tag blandingen af varmen og lad den køle ned i 20-30 min.
10. Pisk din fløde til en let flødeskum.
11. Vend den sammen med hindbærsaucen og hæld hindbærmoussen ovenpå din kage i formen.
12. Sæt kagen på køl i minimum 4-5 timer eller natten over, så moussen kan sætte sig.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort