Waleskrans med vaniljecreme

Antal personer: 8-10

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. I en gryde blandes vand og smør. Bringes i kog.
2. Tilsæt hvedemel. Pisk med en elpisker til du får en dej, som ligner en form for kartoffelmos. Lad dejen blive på komfuret indtil den får en blank overflade.
3. Lad gryden og dejen køle ned (æggene må ikke tilsættes hvis dejen er alt for varm).
4. I en skål røres 3 æg sammen.
5. Æggene hældes lidt efter lidt over i dejen, imens der piskes med en elpisker. Du skal gerne få en smidig dej. Den skal have konsistens som en lind kartoffelmos. Du behøves nødvendigvis ikke at røre hele æggemassen i (Der er forskel på størrelsen af æg og dejen må ikke blive for tynd).
6. Gør to bageplader klar med bagepapir. Find en frokosttallerken. Brug den som skabelon og tegn med blyant langs tallerkenen, så har du nogle mål at gå ud fra. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt ud som på billedet (se nedenfor). Drys evt. med lidt mandelflager. Det giver et flot look, men er ikke nødvendigt.
7. Bag stængerne ved 200 grader alm. ovn i 30 min. midterste rille i ovnen. OBS: det er meget vigtigt, at ovnen ikke åbnes imens de bages, så undgår du, at de falder sammen. Når kransene tages ud af ovnen, klip da et lille hul i fire hjørner, så den varme damp kan komme ud og du undgår at de falder sammen.
8. Rør din vaniljecreme sammen. 1/2 brev til 2 dl. mælk, pisk det godt sammen.
9. I en anden skål piskes fløde stiv. Bland herefter fløde med vaniljecremen, vend det forsigtigt rundt.
10. Når kransene er kølet ned, så er det tid til at samle kransen. Put din vaniljeflødecreme i en sprøjtepose uden tyl. Klip et lille hul for neden. Start med at lægge en stribe af syltetøj rundt langs hele kransen.
11. Sprøjt herefter små toppe af cremen på den nederste bund. Placer herefter den øverste bund ovenpå, smør syltetøj på og sprøjt igen toppe af creme. Pynt med friske bær, blommer eller hakket chokolade.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort