Tilmeld nyhedsbrev

Broccolisalat med bacon og vindruer

Broccolisalat med bacon og vindruer

Broccolisalat med bacon og vindruer

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem og lækker broccolisalat med bacon og vindruer. Har du prøvet at tilsætte vindruer til den klassiske broccolisalat? Det giver en god sødme, som komplimenterer det salte fra baconen og det søde fede fra dressingen rigtig godt.

Ingrediensliste

Fyld

  • 450 g. broccoli
  • 1 rødløg
  • 200 g. vindruer
  • 50 g. solsikkekerner
  • 50 g. græskarkerner
  • 200 g. bacon i skiver

Dressing

  • 2 spsk. mayonnaise
  • 200 g. creme fraiche
  • 1 tsk. sød sennep
  • 1 spsk. flormelis
  • 1/2 tsk. hvidvinseddike
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Skær broccoli i mindre buketter. Sæt en stor gryde over med vand og bring i kog. Når vandet koger, så smides broccoli ned i vandet. Lad det koge i 2-3 min. Hæld vandet fra broccolien. Sæt til afkøling.
2. Skær rødløg fint.
3. Steg bacon. Hvis du bruger skiver, så skal det skæres i mindre stykker efter stegning.
4. Skyl og halver vindruer.
5. Rør dressingen sammen.
6. Bland afkølet broccoli med vindruer, rødløg, solsikke-, græskarkerner og bacon (gem evt. lidt til at pynte med på toppen).
7. Bland dressingen i og vend det hele godt rundt, så alt er dækket.
8. Smag til sidst til med salt og peber, især salt, da det gør en stor forskel for salaten.
9. Server med det samme eller lad det stå og trække i køleskabet indtil servering.

Bedøm denne ret

En lækker opskrift og anderledes version end den klassiske broccolisalat. Den her er nemlig med vindruer også, men stadig med bacon.

Vi elsker at eksperimentere lidt med klassiske opskrifter og især her om sommeren, hvor vi gerne vil give alt et sommerligt præg. Så derfor opstod denne broccolisalat med bacon og vindruer.

Den er perfekt som tilbehør til aftensmad, især i form af sommermad eller grillmad. Sødmen fra vindruerne spiller rigtig godt med det salte bacon, men de kan også sagtens udelades, hvis man ikke er til det.

Det bliver i hvert fald en af de sommersalater, som vi kommer til at lave mange gange, når der skal grilles pølser i massevis til sommer.

Skriv en kommentar