Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladekage – Opskrift på klassens time kage

Chokoladekage – Opskrift på klassens time kage

Chokoladekage – Opskrift på klassens time kage

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en svampet og nem chokoladekage, også kaldt klassens time kage med glasur og krymmel. Den er bagt i bradepande, men kan også sagtens laves i muffinsforme eller i en springform og hvis du vil bage den i god tid, så kan den også fryses ned og så blot tages op, når den skal bruges.

Ingrediensliste

Kage

  • 200 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 æg
  • 2,5 dl. mælk
  • 50 g. kakao
  • 2 knivspids salt

Glasur

  • 250 g. flormelis
  • Lunkent vand
  • Krymmel

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
3. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
4. Hæld dejen i en smurt form (22 x 22 cm). Bag nederst i ovnen i ca. 40-45 min. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
5. Lad kagen afkøle helt.
6. Rør glasuren sammen af flormelis og lunkent vand. Tilføj lidt vand af gangen, indtil din glasur har den ønskede konsistens. Smør den udover kagen og drys evt. med krymmel.

Bedøm denne ret

En lækker, nem chokoladekage bagt i bradepande, også kaldt klassens time kage. Da vi var mindre, så syntes vi at klassens time kage var verdens bedste, da vi bare var fan af chokoladekage. Det har dog ændret sig i dag, men vi synes stadig at en simpel chokoladekage er god og selvom der ligger så mange forskellige opskrifter på chokoladekager, så er den her god, fordi den er nem og simpel at gå til.

Vi putter altid en eller anden form for glasur på. Enten glasur lavet af flormelis og vand eller blot smeltet pålægschokolade. Så kan man putte det krymmel på, som man har lyst til, enten i form af tivolikrymmel eller kokos.

Og hvis man lige har en rest kærnemælk stående, eksempelvis fordi man har bagt vores lækre kærnemælksboller, så kan man også erstatte mælken med kærnemælk. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Skriv en kommentar