Tilmeld nyhedsbrev

Eclairs med vaniljecreme og chokolade

Eclairs med vaniljecreme og chokolade

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minuttter

Samlet tid

30 minutter

En lækker opskrift på Eclairs, som er en fransk delikatesse. Det er en kage, som består af vandbakkelse, hvor der er fyldt vaniljecreme inden i og så er den dyppet i chokoladeglasur.

Ingrediensliste

Eclairs

  • 1,25 dl. mælk
  • 1,25 dl. vand
  • 110 g. smør
  • 2 spsk. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 6 æg

Kagecreme

  • 1 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 5 dl. mælk

Glasur

  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
2. I en gryde tilsættes mælk, vand, smør, sukker og salt. Bring det i kog.
3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske.
4. Når du har en ensartet masse, hæld da dejen over i en alm. skål og lad det afkøle 2 min.
5. Tilsæt nu 5 æg i alt, men kun ét af gangen, hvor der røres godt imellem hvert æg. Du skal til sidst have en blød, glansfuld dej.
6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt lange stænger ud på ca. 4-5 cm. med 2-3 cm. mellemrum mellem hver.
7. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere dej.  Pensl dine Eclairs med det sidste æg.
8. Placer dine bageplader i ovnen og sluk ovnen. De skal have 10 min. imens ovnen er slukket. Imens de er i ovnen, rør da din vaniljecreme sammen.
9. Efter de 10 min. tænd da ovnen på 160 grader varmluft. Bag dem i 20 min.
10. Tag dine bageplader ud af ovnen og lad dine eclairs afkøle på en bagerist.
11. Følg brugsanvisningen på pakken til kagecremen. Hæld din kagecreme op i en sprøjtepose evt. med en meget lille tyl.
12. Lav 2-3 små huller i bunden af hver eclair og sprøjt din creme ind i de små huller, så cremen fylder luftrummet i dine eclairs.
13. Forsæt sådan med dem alle. Rør din glasur sammen og dyp hver eclair i glasuren.
14. Server med det samme eller opbevar i køleskabet.

Bedøm denne ret

Opskrift på den lækre, lille franske kage Eclairs. Det er en vandbakkelse, som er fyldt med vaniljecreme og som er dyppet i en chokoladeglasur.

Da vi lærte at mestre at lave vandbakkelser, så var vi da nødt til at prøve at lave den populære franske kage. Og hvis man er tosset med vandbakkelse, så er det her lige noget for dig.

Det er en let kage, som er luftig, så den passer perfekt som en lille eftermiddagskage til kaffen. Vi har ikke selv prøvet det, men vi har fået beskeder om, at de også sagtens kan fryses ned. Det er dog ikke noget vi selv har prøvet, så vi ved ikke hvordan det bliver.

Skriv en kommentar