Råstegte kartofler

Råstegte kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på råstegte kartofler i ovnen. Sprøde, bagte kartofler med salt og timian, som egner sig perfekt som tilbehør til maden.

Ingrediensliste

  • 1 kg. kartoffel
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
  2. Vend dem i olivenolie, salt og timian.
  3. Bages i ovnen i 35 minutter ved 200 grader varmluft. Du kan vende dem lidt undervejs.
Bedøm denne ret

Opskrift på råstegte kartofler

Her får du en super nem opskrift på råstegte kartofler i ovnen. Det er en super nem måde at tilberede kartofler på og det giver dig de sprødeste kartofler, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden. Hvis du er kørt træt i kogte kartofler. Eller hvis du, ligesom os, sjældent spiser kogte kartofler, så er disse lige noget for dig. Sprøde, stegte kartofler, som du kan krydre som du vil. Vi elsker en simpel kombination af salt og timian. Det giver nogle super lækre kartofler!

LÆS OGSÅ: Fetakartofler

Råstegte kartofler

Kartofler på panden

Hvis man skal lave råstegte kartofler helt rigtigt, så tilberedes de på panden i en god omgang smør eller olie. Her følger du bare fremgangsmåden og i stedet for at lave dem i ovnen, så varmer du en pande op. Her skal de have ca. 20 minutter, hvor de vendes ofte, så du undgår, at de brænder på.

Du kan dog også sagtens tilberede dem i ovnen, da det er nemmere. Det gode ved at tilberede dem i ovnen er, at du slipper for at holde ligeså meget øje med dem, da de mere eller mindre passer sig selv. Man skal blot lige røre rundt i dem en gang i mellem, så de får varme over det hele.

Råstegte kartofler

Hvad vil I servere til råstegte kartofler?
Til sådan en omgang råstegte kartofler ville vi servere noget lækkert kød. Det kunne eksempelvis være en fyldt mørbrad med bacon rundt om, hasselback kylling eller fyldt kalkunbryst. Af salater dertil, så kunne det være lækkert med en simpel tomatsalat med feta eller en omgang bønnesalat.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar