Tilmeld nyhedsbrev

Små doughnuts med kanelsukker

Små doughnuts med kanelsukker

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 20 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre firkantede donuts vendt i kanelsukker. De kan også fyldes med creme eller nutella. Lækre, små kager, som er et hyggeligt weekendprojekt.

Ingrediensliste

  • 25 g. smør
  • 1 dl. mælk
  • 10 g. gær
  • 1 æg
  • 25 g. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 250 g. hvedemel
  • 5 dl. raps- eller solsikkeolie

Kanelsukker

  • 50 g. sukker
  • 3 tsk. kanel

Fremgangsmåde

1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt). Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker og salt.
2. Tilsæt mel, og ælt dejen til den er blank og smidig og lad den hæve i 1 time et lunt sted.
3. Slå dejen ud og rul den ud til en centimeters tykkelse og skær små firkanet på cirka 3×3 cm.
4. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 20 min.
5. Varm olien i en gryde og fritér et par af gangen. Vigtigt ikke at putte for mange i ad gangen, da olien bliver koldere så.
6. Lad de færdige kager dryppe af på fedtsugende papir, og vend dem i kanelsukker inden de tørrer.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på lækre små doughnuts lignende kager vendt i kanelsukker. Vi ved ikke helt om man kan kalde dem for doughnuts, da de ikke har hullet i midten, men det er den samme slags dej.

De er super lækre og det der lille strejf af kanel smager så skønt. Man kan evt. lave en hjemmelavet chokoladesauce og så dyppe dem der i. Det vil absolut ikke gøre dem dårligere. Hvis man derimod ikke er til kanel, så kan man også bare vende dem i almindelig sukker eller man kan overtrække med glasur.

De er jo som rigtige donuts, blot uden hullet i midten, hvilket gør, at dem her er meget hurtigere at lave. Man kan også fylde dem med nutella eller vaniljecreme i midten. Det er helt op til én selv.

Hvordan er holdbarheden?

Holdbarheden af disse små doughnuts er kort. Vi synes kun de er gode i 1-2 dage. Derfor anbefaler vi at lave dem på den dag de skal serveres.

LÆS OGSÅ: Kanelsnurrer eller Verdens bedste kanelsnegle.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar