Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Antal: 10 stk.

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Rul 10 marcipankugler á 10 g. 
2. Smelt chokoladen i mikroovnen. Lad det ikke blive for varmt, da det ellers vil dryppe en del. 
3. Stik nu en tandstik i hver marcipan kugle, og tril dem i chokoladen. Prik tandstikken i en papkasse, en si eller andet, for at kuglerne kan størkne pænt. 
4. Gentag ved de resterende kugler.
5. Når chokoladen er størknet, skal flormelis sigtes i en skål. 
6. Hæld herefter cirka 1 dl. vand fra kikærter (vi købte på dåse) i en skål. Du kan også bruge pasteuriserede æggehvider. 
7. Rul nu en kugle i kikærtevandet eller æggehviderne og tril derefter i flormelis indtil de er godt dækket. 
8. Stil dem på køl. Kan holde sig gode i op til 3-5 dage. 

{{ count }} kommentarer

  • Ja da ;-). Vi triller marcipankuglerne runde og derefter stikker vi en tandstik i hver marcipankugle. Så triller vi dem i smeltet chokolade (kun marcipankuglen). Nu skal tandstikken bruges for at de størkner pænt, for at undgå en lige kant på sneboldene (ligesom de ville få hvis man lagde dem på et stykke bagepapir). Vi brugte en si, da den har små huller. Her prikkede vi tandstikkerne i, med sneboldenen på, og lod dem størkne i køleskabet.

    Mummum
  • Jeg forstår ikke punkt 3 i opskriften på snebolde. Kan I forklare hvad I mener?

    Mette Bjerregaard

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort