Nemme opskrifter på kød på gasgrill. Lav lækkert og saftigt kød på din grill, som kan serveres til aftensmad.

Hvad er fordelene ved at grille kød på gasgrill frem for kulgrill?

Den klare fordel ved at grille på gasgrill er hurtig opvarmning og temperaturkontrol. Derudover er der mindre rengøring og røg, samtidig med at den er nem at tænde og slukke og giver en stabil og jævn varme.

Hvordan indstiller man varmen korrekt på en gasgrill til kød?

De fleste gasgrill har en måler til temperatur, så man udenpå grillen kan se hvad temperaturen for grillen er. Dermed kan man holde øje med, at grillen når den bestemte temperatur, inden kødet lægges på.

Hvordan undgår man flare-ups (flammer) på gasgrill, når man griller fedtholdigt kød?

Sørg for at stege kødet på inddirekte varme og som minimum, at fedtet ikke drypper lige ned i flammerne. Stil en foliebakke i bunden af grillen.

Er det nødvendigt at bruge et stegetermometer på gasgrill?

Det er ikke nødvendigt, men det vil altid være en god tryghed at benytte et stegetermometer, så sikre man sig den ønskede kernetemperatur hver gang.

Hvordan justerer man temperaturen præcist på en gasgrill til langtidsgrillning af kød?

Det er svært at justere det ligeså nemt som på en ovn, men skru ned for brænderen. Når man har brugt sin grill mange gange, så får man også en føling for hvor meget den skal skrues ned og hvor lang tid det tager før temperaturen er hvor man vil have den. Så prøv dig frem og lær din grill at kende.

Kan man opnå røget smag på en gasgrill – og hvordan?

Det kan man sagtens. Selvom at gasgrill i sig selv også giver en lille smule grillsmag. Hvis man gerne vil opnå en røget smag kan man bruge røgflis eller røgchunks.

Hvor længe skal gasgrillen forvarmes, før man lægger kød på?

En god start på et godt grillresultat er forvarmning på grillen. Den bør stå cirka 10-15 minutter på høj varme før kødet kommes på. Sådan opnår du, at grillen er gennemvarm og klar til stegning. Ellers hold øje med termometeret udenpå grillen, som viser temperaturen.

Hvordan rengør man gasgrillen efter at have grillet kød med marinade eller fedt?

Efter gasgrillen har været brugt til at tilberede kød med fedt eller marinade bør grillen skrues godt op i varme med låget lukket. Efter ca. 10 minutter slukker man for grillen og lader den stå lidt tid til den er blevet lun. Herefter bruger man børsten til at rense risten og børste grillrester af.