Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Påske / Påskefrokost
Her har vi samlet alle vores opskrifter og ideer til en nem og lækker påskefrokost. Vi ved ikke med jer, men her hos os er det fast tradition med påskefrokost hvert år. Det er en hyggelig tradition, hvor vi er samlet med familien til traditionel og klassisk påskemad.
Hvad spiser man til påskefrokost?
Vores påskemenu og påskefrokost er ganske simpel og minder på mange måder om en julefrokost. Der er sild, karrysalat, fiskefilet, lækre fiskeanretninger, frikadeller, varm leverpostej, æg, rejer og meget mere. Frokosten sluttes selvfølgelig af med noget sødt i form af enten en påskekage eller påskedessert.
Hvad bør en klassisk påskefrokostmenu indeholde? En klassisk påskefrokostmenu er bygget op om traditionelle danske retter der serveres på rugbrød eller brød såsom sild i mange afskygninger, æg, laks, fiskefilet, leverpostej, frikadeller, rullepølse, spegepølse, roastbeef osv. Derudover kommer vi ikke udenom at øl og snaps også typisk gør sig gældende på påskebordet.
Hvordan balancerer jeg kolde og varme retter, så maden serveres optimalt? Kolde retter kræver typisk mindre og skal blot anrettes, samt at de også kan stå fremme på bordet i længere tid mens der spises over lang tid. Derimod er varme retter typisk noget mere tidskrævende og skal times ift. at lunes eller tilberedes. Derfor skal det balanceres og man kan sagtens servere kolde retter over et par gange som forretter og dernæst holde en naturlig spisepause mens den eller de lune retter tilberedes.
Hvordan laver jeg en påskefrokostmenu, der passer til både små og store selskaber? En påskefrokostmenu som passer både til små og store selskaber peger meget i retning af det tapas-inspirerede, hvor små hapsere, kanapeer, skiveskåret pålæg og dyppelser går meget godt hånd i hånd med påskebordets retter.
Kan jeg lave en påskefrokost i buffetstil, og hvad skal jeg tænke på? Det kan i allerhøjeste grad lade sig gøre. Her skal man ligeledes tænke over om man serverer både kolde og lune retter samtidig, da dette skal times ordenligt.
Hvordan laver jeg en budgetvenlig påskefrokost uden at gå på kompromis med kvaliteten? Der findes flere måder at gå budgetvenligt til værks. Heldigvis har mange af supermarkedskæderne deres ”egne” produkter som oftest stadig er høj på kvalitet, men samtidig er et billigere alternativ. Derudover er en tapas-inspireret tilgang typisk også billigere, da anretningerne her er mindre. Der kan også skæres fra i fiskeretterne, da det oftest vil være her der er flest penge at spare.
Hvilke typer fisk er mest traditionelle til en påskefrokost? Den klart mest traditionelle fisk på et påskebord er sild. Derudover er rødspætter og rejer også nogle helt traditionelle retter. Nogle lidt mindre populære, men stadig meget traditionelle fisk er ål og røget makrel.
Hvilke retter kan serveres kolde for at minimere stress på dagen?De fleste fiskeretter, undtagen fiskefilet og stegte sild, serveres typisk kolde. Derudover bliver al skiveskåret pålæg også serveret koldt.
Hvilke slags brød og tilbehør passer bedst til en traditionel påskefrokost?
Et absolut must er helt klart rugbrød. Derudover er et godt hjemmebagt franskbrød eller surdejsbrød også en god følgesvend til flere af påskeretterne.
Hvordan kan jeg integrere flere sunde retter i en påskefrokost?
Lav nogle gode og smagfulde salater, som serveres sammen med den traditionelle påskemad.
Hvad er gode alternativer til traditionelle pålæg til påskefrokosten? Lav en lakserilette, en hjemmelavet tunsalat eller en cremet hummus. Du kan også skære skiver af avocado, som pyntes med karse, sesamfrø og groft salt/peber.
Hvordan kan jeg forberede maden i god tid uden at gå på kompromis med smagen? Der er heldigvis mange ting på påskebordet, der kan forberedes i god tid. Mange af ingredienserne serveres alligevel koldt og kan derfor forberedes i god tid, så længe det kan stå på køl indtil servering. Varme retter kan også forberedes i god tid og blot opvarmes lige inden servering.
Hvordan kombinerer jeg hjemmelavede retter med købte produkter på en smart måde?
En købt remoulade kan kommes i en skål og pyntes med lidt frisk citron og grønt, så ser den allerede mere indbydende ud. Vælg noget af alt tilbehøret, så synes vi, at man kombinerer det på en god måde og samtidig sparer tid.
Hvad er de bedste måder at reducere madspild fra en stor påskefrokost? Mange af påskefrokostens rester kan spises kolde dagen efter.
Hvordan opbevarer jeg rester fra påskefrokosten på den bedste måde? Sørg for at have nok lufttættebeholdere, så resterne kan komme på køl og sørg for at de lune ting er kølet helt af før de pakkes ned og sættes på køl.
Hvordan kan jeg organisere køkkenarbejdet, så jeg undgår stress på dagen? For at minimere stress på selve dagen er det en god idé at have handlet i god tid og påbegyndt maden dagen eller dagene i forvejen. Meget af maden serveres kold og kan derfor anrettes i god tid og stilles på køl. De fleste varme retter kan også laves i forvejen og kan blot lunes inden servering.
Hvordan gør jeg påskefrokosten festlig med enkel madpynt og præsentation? Pynt alle retterne af med friske krydderurter eller lignende. Vi bruger meget ærtespirer eller spirer generelt, da de hurtigt kan pifte enhver ret op.
Hvordan kan jeg modernisere en klassisk påskefrokost uden at miste traditionerne? Tag de traditionelle retter og lav dem på en ny og mere moderne måde. Tag eksempelvis æggesalaten og kom friske æbler, krydderurter osv. i. Du kan også servere nogle friske salater til den klassiske påskefrokost.
Hvordan gør jeg en påskefrokost børnevenlig uden at ændre hele menuen? Heldigvis er påskefrokosten centreret om rugbrødsmaden og her er de fleste børn også bekendte med netop dette fra deres normale madpakke. Den største forskel her, er at udvalget af pålæg til påskefrokosten spænder vidt og bredt. Dog er en sikker børnevinder på et påskebord en fiskefilet med remoulade.
Hvilke drikkevarer passer bedst til en traditionel påskefrokostmenu? Man kommer ikke udenom en påskefrokost uden øl og snaps, dog alkoholfrie alternativer også vigtigt såsom sodavand eller en god hjemmelavet saft.
Hvordan kan jeg lave en påskefrokost udendørs, hvis vejret er godt? Hvis vejret spiller, vil vi helt klart foreslå at lammet grilles. Kartoflerne og andre grøntsager der serveres til lammet kan ligeledes ryge med på grillen.
Er du til de traditionelle påskeretter eller vil du gerne være lidt nytænkende og prøve noget nyt? Det kunne være en lækker påsketapas eller en påskepicnic i det fri. Hvis der er godt vejr, så kan man nemlig sagtens tage påskefrokosten med ud i det gode vejr. Måske du skal holde det i sommerhus, i skoven, i et badehus eller noget helt fjerde.
Påsken giver god mulighed og anledning for at samles med venner og familie. Vi synes påsken er så hyggelig, især fordi man ofte kan være heldig med godt vejr og solskin.
Så saml familien eller dine bedste venner til en lækker omgang hjemmelavet påskefrokost. Måske I skal starte en ny tradition eller bygge videre på tidligere. Uanset, så er påsken, ligesom julen, en hyggelig tid, hvor der er tid til ekstra hygge.
Gå på opdagelse i alle vores opskrifter til påskefrokost. Påsken er lige om hjørnet og for vores vedkommende, så står den på påskefrokoster. Påskefrokost minder på mange måde om julefrokost. Den står ofte på sild, karrysalat, fiskefilet, æg, frikadeller og nogle lune retter som butterdejsstang, tærter og lam. Vi har efterhånden masser af opskrifter, som passer til påskefrokosten. Prøv vores opskrift på en sprød skinkestang, en hjemmelavet karrysalat med æble eller en omgang stegte sild. Vi har også gode og nemme ideer på en påskedessert. Det kunne være en påskekage eller noget, som er portionsanrettet.
Så hvad skal sådan en påske frokost menu indeholde? Efter vores mening, så skal der som udgangspunkt være noget godt brød. Det kunne være noget godt rugbrød og evt. surdejsbrød eller noget blødt franskbrød. Derudover så ville vi servere sild. Det kunne være marinerede, røde eller stegte sild. Serveret med hjemmelavet karrysalat og kogte æg. Derefter ville vi servere en buffet af fiskefilet, lune frikadeller, tærte, butterdejsstang og evt. nogle lækre salater. Det ville bestemt være en god påskemenu!
Påske mad bærer også præg af, at foråret er over os. Især desserterne og kagerne bærer præg af citron og citrusfrugter generelt. Det kunne være en citrontærte, citrontrifli, en luksus citronmåne eller hjemmelavet sorbet. Påskemaden minder også meget om julefrokostmaden. Det er nemlig mange af de samme retter, som serveres.
Påsken er også en højtid, som vi forbinder med god mad. Vi plejer altid selv at holde påskefrokost eller være gæst til det. Det er en hyggelig tid, hvor man mødes til god mad og er i godt selskab. En tid, som kun bliver bedre af, at man mødes om noget godt mad. Vi håber derfor, at du kan finde inspiration til påskefrokostmenuen. Vi har samlet de klassiske retter, men har også prøvet at nyfortolke påskemaden. Måske du kan blive inspireret til nogle nye retter, som du ikke har prøvet før.
Vi blander gerne kolde og lune retter. Vi laver gerne de traditionelle ting som sild, karrysalat og fiskefilet. Men vi serverer også ofte noget fiskeanretning i form af tunmousse, spinatroulade eller en fiskelagkage. Af lune retter elsker vi en varm leverpostej eller en lun skinkestang. Det plejer at falde i god jord hos alle, store som små.
Påsken ligger i år d. 9. april.
Sild, karrysalat, æggesalat, frikadeller, tærter, lam, skinkestang og lækre salater.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.