Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Aftensmad / Frikadeller
Opskrifter på hjemmelavede frikadeller. Du finder her opskrifter på kyllingefrikadeller, vegetarfrikadeller, græske frikadeller og mange andre varianter. De kan også laves med havregryn, i ovn, uden æg, uden mælk, med grøntsager osv. Du får også ideer til hvad man kan servere som tilbehør til frikadeller.
Græske frikadeller
Kyllingefrikadeller
Vegetarfrikadeller
Det her er vores udvalg af, hvad vi mener er, verdens bedste frikadeller! De helt gode frikadeller. Du finder alt fra almindelige frikadeller lavet på svinekød eller kalvekød til kyllingefrikadeller og vegetarfrikadeller. Vi har i hvert fald rigtig mange opskrifter på frikadeller efterhånden, så der er helt sikkert noget for enhver smag.
Det er slet ikke svært at lave en hjemmelavet frikadelle. De hjemmelavede frikadeller er også dem, som smager bedst, hvis du spørger os. De laves ofte på hakket kød eller grøntsager, som så røres op til en fars med blandt andet æg, mælk, mel, havregryn samt løg og hvidløg. Derudover kan man tilsætte alverdens krydderurter, revet grønt eller hvad man ellers lige tænker. De kan også laves ekstra lækre med nogle spændende krydderier som spidskommen, paprika, tørrede krydderurter osv.
De helt klassiske frikadeller kaldes også for ægte mormor-frikadeller. En klassisk fars, som er rørt op på svin eller kalv eller en blanding. Derudover tilsættes der æg, mel, løg samt godt med salt og peber. Så steges de i rigelige mængder smør eller olie, så de får en god farve og stegeskorpe. Det er en klassisk frikadelle, som vi kender den og som kan serveres til påskefrokost, julefrokost osv.
En frikadelle er faktisk meget alsidig. Den kan bruges som hovedret, men den kan også spises til frokost på en rugbrødsmad. Til hovedret kan man servere det klassiske tilbehør som kogte kartofler eller kartoffelsalat, evt. en brun sauce og noget syltet til. Vil du gøre det mere moderne, så serverer vi gerne en sommersalat til eller pastasalat. Gerne en salat, hvor der er masser af forskellige og smagfulde elementer.
Man kan i princippet servere alle slags salater til frikadeller. En kartoffelsalat er altid lækkert dertil. Det kunne være en klassisk kartoffelsalat, men det kunne også være en karry-kartoffelsalat eller en sommerudgave. Ellers ville en pastasalat, melonsalat eller tomatsalat også være lækker dertil.
Det er også muligt at lave en frikadelle uden æg. I de fleste opskrifter kan du blot udelade det og så erstatte med lidt ekstra mælk. Sørg for at røre farsen godt sammen så, så de ikke falder fra hinanden. Vi har blandt andet en god kyllingefrikadelleopskrift, som er lavet helt uden æg.
Vi laver ofte frikadeller med havregryn i stedet for almindeligt hvedemel. Det kan ikke smages og så er det en nem måde at få lidt ekstra fuldkorn ind. Du kan egentlig erstatte med havregryn i alle opskrifter på frikadeller, hvor der bruges hvedemel.
Hvordan laver man lige fars til frikadeller? Det er nemlig slet ikke så svært. Farsen kan æltes sammen med hænderne eller man kan bruge sin røremaskine. Vi bruger ofte vores røremaskine, da det bare er hurtigt og så slipper man får klistrede fingre. Så bruger vi k-spaden, som følger med maskinen og rører farsen godt sammen.
Du kan lave en klassisk brun frikadellesovs eller en pandesovs, hvor man laver sovsen på den pande, som man har stegt frikadellerne på. Er du til en kold sauce, så kan vi også anbefale det. Det kunne være en god hjemmelavet creme fraiche dressing, tzatziki, hummus eller haydari.
Frikadeller laves af hakket kød. Enten kylling, svin eller oksekød. De kan også sagtens laves af grøntsager, så det bliver vegetarfrikadeller. Farsen røres typisk af kød eller grøntsager, som røres med æg, mælk, havregryn eller hvedemel, løg og krydderier.
Ja, frikadeller kan sagtens fryses! Vi laver derfor ofte en stor portion, som vi så fryser ned i mindre portioner. Så har man hurtig aftensmad eller en lækker frokost en dag. Skal du have mange gæster, så er det også en super idé at lave frikadeller, som fryses ned. Så skal de blot lunes inden servering.
Ja absolut! Vi tilsætter ofte revet gulerod, squash eller peberfrugt skåret i små tern. Prøv også at komme friske krydderurter i. Det gør altså også en verden til forskel.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.