Nemme opskrifter på sunde og mættende gryderetter med masser af grøntsager. Du finder vegetariske gryderetter og også nogle med kød. Server dem med brune ris, blomkålsris eller med grøntsager til. De er super lækre, hvis du gerne vil have en sund aftensmad med mere grønt.

Sunde gryderetter

Her har vi samlet vores bedste opskrifter på sunde gryderetter, som er nemme at lave og som passer både til hverdag og fest. Gryderetter laver vi rigtig meget i de kolde måneder og hvis vi har nogle rester i løbet af ugens løb. Det er nemlig en genial ret til at få brugt rester, da man kan bruge stort set alt i en gryderet. Desuden kan man give den forskellig smag alt efter om man bruger hakkede tomater, kokosmælk, fløde eller en opbagt sauce. Mulighederne er mange og derfor er sunde gryderetter også en af vores foretrukne retter.

En sund og mættende gryderet er slet ikke svær at lave. Når vi skal lave sunde gryderetter, så skruer vi gerne godt op for grøntsagerne og begrænser mængden af fløde og smør. Vi serverer den også gerne med fuldkornsris eller et kalorielet alternativ som blomkålsris eller stegt spidskål til. Det er virkelig en nem måde at få masser af grønt ind i hverdagen på uden, at det kræver det store.

Sund gryderet opskrift

En sund gryderet opskrift kræver blot noget, som giver den noget fylde, noget som giver smag og noget som giver den noget væde og sauce. Fælles for de sunde gryderetter er som sagt ofte, at der bliver brugt en masse grøntsager, fibre og også gerne bælgfrugter som kikærter, linser osv. Udover at gøre gryderetterne super sunde, så giver det også en god mæthedsfornemmelse og så er det billigt. Det er altså derfor muligt at lave en sund gryderet, som samtidig er billig.

Gryderet med grøntsager

En gryderet med grøntsager kan indeholde alverdens grønt. Vi laver ofte en ”base” af en form for løg og hvidløg, som basis-smagsgiver til gryderetterne. Derudover kan man lave gryderet med gulerødder, porrer, peberfrugt, bønner, kål, kartofler, spinat, majs og meget mere. Derfor kan man også nemt i gryderetter bytte en grøntsag ud med en anden. Det er genialt, hvis man har nogle grøntsagsrester, som trænger til at blive brugt. Det er derfor også en god resteret, hvor man kan undgå madspild og få brugt ugens rester.

Sund sammenkogt ret

Sådan en sund sammenkogt ret skal man ikke undervurdere. Når man koger forskellige ingredienser og elementer sammen, så bliver det ofte mere smagfuldt, end hvis man tilberedte elementerne hver for sig. En sammenkogt ret får ofte masser af smag, især hvis man bruger krydderier og også gerne friske krydderurter.

Sammenkogt ret med grøntsager

Og en sammenkogt ret med grøntsager er også en god måde at få mere grønt ind i hverdagen. Hvis du ikke er så vild med rå grøntsager, så vil en sammenkogt ret måske være noget for dig. Hvis du ikke kan lide konsistensen af grøntsager, så er en ide at rive dem fint eller skære dem i små tern. Så bliver de næsten kogt ud og man smager dem ikke.

Er gryderetter sunde?

Ja gryderetter kan nemt laves sunde, da man kan komme masser af grøntsager og fibre i en gryderet. Desuden kan man lave saucen på hakkede tomater og minimere brugen af fløde og smør.

Hvilke salater er gode til en sund gryderet?